Hoven 368 moh

Sted: Lofoten, Gimsøy

Lengde og varighet: Ca 1,5 – 2 timer tur/retur

Antall høydemeter: Ca 368 m

Vanskelighetsgrad: Lett

Veibeskrivelse: Denne turen går du fra parkeringsplassen ved golfbanen på Hov, på nordsiden av Gimsøya. Startpunktet på turen ligger rett ved Hov camping og Hov gård. Ta av fra fra E10 mot Gimsøy og følg skiltingen til “Lofoten Links.” Her, ved golfanlegget kan man parkere, men husk å betale 50kr i parkeringsavgift.

Instagram: @fantastiskturglede

Vi hadde fått en ganske ruskete start i møte med Lofoten denne gangen. Med vindstyrke på opp i mot 25 m/s i kastene, i tillegg til regn og tåke, var det ikke så trivelig å legge ut på topptur. Vi prøvde å holde ut det nord-norske sommerværet så godt vi kunne, og ventet tålmodig på litt bedre forhold, slik at vi kunne komme oss ut på en tur og oppleve den fantastiske naturen Lofoten har å by på.

Da vi skjønte at været ikke kom til å endre seg med det første, skyndte vi oss ut på en rask tur opp på Hoven, mens det et par timer var meldt opphold.

Hoven er et lite, frittstående fjell som ligger helt nord på Gimsøya med fantastisk utsikt mot havet,  Vesterålen og fjellene rundt. Fjellet er lett å kjenne igjen når du kommer kjørende på E10 fra Vestvågøy på grunn av sin trekantede form, hvor det på nord-vestsiden går bratt ned og på nord-østsiden har en slak stigning opp mot topp-punktet.

Hoven er lett tilgjengelig for de fleste, og er et flott sted å nyte midnattssola på sommerstid, hvis været tillater det. Dessverre ville det ikke bli noe midnattssol på oss denne kvelden, men vi var fornøyde med at vi kom oss ut på en liten tur tross alt.

Området rundt Hoven er omgitt av myrer og flatmark. Det første partiet av turen, går derfor i relativt flatt terreng gjennom golfanlegget, før man begynner på en slak oppstigning. Man følger fjellets nordøstre rygg oppover og etterhvert blir terrenget en del brattere. Deretter kommer man til et parti som er litt slakere før det igjen blir relativt bratt det siste partiet opp.

Vi hadde lest at dette er en tur for alle, også den eldre generasjonen, men jeg vil poengtere at det var såpass bratt to partier på turen, slik at man bør ha noe tur-erfaring fra før. Eventuelt om man beregner litt mer tid og tar det rolig oppover, så vil nok de fleste absolutt komme seg opp.

Utsikten fra Hoven er utrolig flott, selv i dårlig vær. Dessverre presenterer ikke bildene seg like fine, men jeg kunne fint forestille meg hvordan det ville være å nyte utsikten med midnattssol her oppe.

Siden Hoven er et frittstående fjell, har man fin utsikt i alle retninger. Om man ser i retning av broen mellom Vestvågøy og Gimsøya mot sør-øst, er det også mulig å se blant annet fjellene Festvågtinden og Vågakallen, og ellers også Matmora i øst. Festvågtinden er en tur jeg enda ikke har fått gått, og som er et ønsket turmål her i Lofoten, da utsikten derfra er fantstisk ned mot sjarmerende Henningsvær.

Et lite øyeblikk på toppen, kunne det se ut til at det skulle begynne å lysne, men dessverre var det bare et kort øyeblikk.

Returen går samme vei som man kommer opp. Vi ble litt nysgjerrige på stien som var tråkket opp ut på et lite platå, men den stopper der og vi krysset derfor tilbake over på riktig sti.

Hoven er omgitt av et yrende fugleliv og vi kunne så vidt skimte en havørn et stykke unna. Det var utrolig fascinerende og vi ble stående lenge å vente på at den skulle fly.

Vi var fornøyde med at vi endelig hadde fått oppleve en Fantastisk Turglede i Lofoten igjen. Riktignok ikke med det samme været vi hadde da vi var i Lofoten sist. Hvis du har lyst å lese mer om noen av våre turopplevelser fra vakre Lofoten for 2 år siden, så kan du gjøre dette her.

Og om du er i Lofoten vil jeg også absolutt anbefale en tur til Kvalvika og Ryten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg