Langrennstur til Smørlifjell

Før vinteren passerer for godt her i lavlandet, har jeg lyst til å skrive om en fantastisk skitur fra vinterferieuka. Jeg for min del er absolutt ikke ferdig med snøen og vinteren enda, så jeg håper derfor på flere turer til fjells før våren etterhvert også kommer i fjellet!

Etter mangfoldige uker med gråvær og mørke, skulle denne første delen av vinterferien virkelig vise seg fra sitt beste til fjells!

Vel vitende om at det var meldt fint vær, så kunne vi likevel bare drømt om at det skulle bli så fantastisk! Å våkne opp til strålende sol, glitrende snø, hvite fjelltopper så langt øye kunne se og vite at man har en flott skitur foran seg, det kan virkelig kalles for vinterlykke!

Dagens mål for skituren, var Smørlifjell 1160 moh. Smørlifjell ligger ca 1mil nord for Danebu og ca 0,6 km fra Kruk i Valdres. Løypene i Aurdal er mange og varierte, og byr derfor på mange muligheter både for liten og stor. Denne flotte vinterdagen var det flere enn oss som benyttet seg av de nyoppkjørte løypene.

Etter å ha sørget for riktig skismøring, startet vi på den morsomme nedkjøringen fra Fræningen og ned til Engetjernet. Løypene var perfekte og glien på skiene var super, der vi suste nedover!

Vi fortsatte videre mot Binnhøvdsvegen, Surttind og Størrtjedne. Det var godt å kunne trekke inn den deilige fjell-luften, kjenne stillheten rundt oss og virkelig nyte denne solrike, flotte dagen!

Ved Svarttjedn tok vi en liten drikkepause etter alle motbakkene! Her kunne vi skue i alle retninger og skimte fjellene mot vest i det fjerne.

Rundt svingen kunne vi nå også se det hvitdekte Smørlifjellet, og det var nå bare en snau kilometer opp. Ved Smørlifjell har man også utsyn til Binnhovdsknatten mot sør.

For de som ønsker, er det mulig å gå en rundløype rundt Smørlifjell. Denne runden er 9,3km lang.

Vel oppe på toppen måtte vi nyte utsikten før vi startet nedkjøringen samme vei som vi kom.

Dersom man ønsker en litt lengre tur, er det mulig å følge løypene et stykke nordover, for deretter å dreie vestover mot Pilset.

Det blåste godt på toppen, så det drøyet ikke lenge før vi var klare for nedoverturen.

Tilbake ved Fjeslitjernet, gjorde det godt med en liten mat- og drikkepause! Det var også godt å kjenne solen varme og unne seg en liten “pust i bakken”.

Det var ikke lenger mange skientusiaster å se… Solen var fortsatt like klar, men nå på vei ned bak åsen ved Brendestølen.

Turen gikk videre mot Damtjern før vi dreide mot Geitberge og Fræningen igjen! En 2 mils lang tur var tilbakelagt og den Fntastiske Turgleden var komplett for meg og mine to jenter!