Binnhovdsknatten 1165moh

Turen til Binnhovdsknatten er også en familievennlig og lett topptur som byr på fantastisk utsikt mot Etnedal i øst og mot Hemsedal i vest!

Vi våknet opp til like fantastisk vær denne søndagsmorgenen og kunne derfor ikke la sjansen gå fra oss for nok en Fantastisk Turglede denne flotte helgen i fjellheimen!

Binnhovdsknatten ligger også i Nord-Aurdal i Valdres med gåavstand fra Danebu Kongsgård. Turen opp til toppen går både på grusvei forbi Engetjernet og på merket sti forbi Kritetjernet rett før man når toppen.

Rett før man begynner på stien, passerer man en sjarmerende, gammel seter. Med nysnøen som hadde kommet i løpet av natten og solen som skinte fra klar himmel, lovet dette også for nok en fantastisk dag!

Vi kikket mot sørøst og kunne så vidt se Fjellenden mellom trærne, toppen vi hadde vært på dagen før!

Etter litt problemer med å finne stien og litt “kaving” i snøen, kom vi omsider opp til Kritetjernet. Nå kunne vi også se Fjellenden enda bedre.

Det siste stykket opp, tok vi en snarere, men noe brattere vei opp enn der stien pleier å gå på sommeren. Vinden økte på, men samtidig ble utsikten stadig bedre og bedre!

Vel oppe på toppen måtte utsikten i alle retninger beskues og foreviges, før vi ganske raskt begynte på nedoverturen. Dette er også en topp vi har vært på flere ganger på sommerstid, men den har vel aldri presentert seg så flott som nå, med glitrende snø og hvitt så langt øyet kunne se!

Turen ned i løssnøen gikk ganske raskt og vi kunne kjenne sulten komme…

…og da var det luksus å komme ned til seteren, hvor gutta hadde ordnet bål og sto klare med pølsepinnene!

Det smaker alltid ekstra godt med pølser på tur og det gjorde det denne gangen også!

Da solen gikk ned bak åsen, tuslet vi videre i retning Fjellenden og tilbake til hyttekos og avslapning!

Fjellenden 1145moh

Turen til Fjellenden er en familievennlig og lett topptur! Denne lørdags formiddagen skulle det også vise seg å bli en fantastisk tur, med glitrende snø og sol fra klar himmel!

Fjellenden ligger i Nord-Aurdal i Valdres med gåavstand fra Danebu Kongsgård, og er en tur vi har gått utallige ganger, men aldri på vinteren slik som nå. Fra Danebu fulgte vi den blåmerkede stien opp til Fræningen og videre langs venstre side av vannet opp til toppen! Ved Fræningen finnes en fin bade-og rasteplass om sommeren.

På vei oppover ble vi raskt fascinert av alle de flotte fotomotivene som møtte oss denne vakre vinterdagen i fjellet! Og jeg kunne angre på at jeg ikke hadde tatt med meg speilreflekskamera og derfor istedet måtte nøye meg kun med min I phone.

Men jeg kunne etterpå konstatere at bildene ikke hadde blitt så verst likevel!

Det hadde allerede kommet en del snø, men det var likevel mulig å følge stien!

Vi gikk i et rolig tempo oppover og det var fantastisk å kunne nyte fjell-luften, stillheten og det vakre landskapet rundt oss!

Vel oppe på toppen måtte vi også nyte utsikten utover fjellheimen. Tåken lå som et tett lokk over dalen i det fjerne og det var derfor ikke mulig å se mot Fagernes.

En liten sjokoladebit, litt aking og moro ble det før vi snudde og gikk nedover igjen.

På vei ned oppdaget vi at tåka plutselig kom raskt sigende inn fra nordvest! Og det ble en eventyrlig stemning!

Tilbake ved Fræningen var stemningen magisk! Og vi kunne gå langs kanten av tjernet, der isen var trygg.

Nede på Danebu Kongsgård smakte det ekstra godt med nystekte vafler i en koselig fjellstue!

Og vi kunne si oss enig i at det hadde vært en Fantastisk Turglede for tre generasjoner!