Binnhovdsknatten 1165moh

Turen til Binnhovdsknatten er også en familievennlig og lett topptur som byr på fantastisk utsikt mot Etnedal i øst og mot Hemsedal i vest!

Vi våknet opp til like fantastisk vær denne søndagsmorgenen og kunne derfor ikke la sjansen gå fra oss for nok en Fantastisk Turglede denne flotte helgen i fjellheimen!

Binnhovdsknatten ligger også i Nord-Aurdal i Valdres med gåavstand fra Danebu Kongsgård. Turen opp til toppen går både på grusvei forbi Engetjernet og på merket sti forbi Kritetjernet rett før man når toppen.

Rett før man begynner på stien, passerer man en sjarmerende, gammel seter. Med nysnøen som hadde kommet i løpet av natten og solen som skinte fra klar himmel, lovet dette også for nok en fantastisk dag!

Vi kikket mot sørøst og kunne så vidt se Fjellenden mellom trærne, toppen vi hadde vært på dagen før!

Etter litt problemer med å finne stien og litt “kaving” i snøen, kom vi omsider opp til Kritetjernet. Nå kunne vi også se Fjellenden enda bedre.

Det siste stykket opp, tok vi en snarere, men noe brattere vei opp enn der stien pleier å gå på sommeren. Vinden økte på, men samtidig ble utsikten stadig bedre og bedre!

Vel oppe på toppen måtte utsikten i alle retninger beskues og foreviges, før vi ganske raskt begynte på nedoverturen. Dette er også en topp vi har vært på flere ganger på sommerstid, men den har vel aldri presentert seg så flott som nå, med glitrende snø og hvitt så langt øyet kunne se!

Turen ned i løssnøen gikk ganske raskt og vi kunne kjenne sulten komme…

…og da var det luksus å komme ned til seteren, hvor gutta hadde ordnet bål og sto klare med pølsepinnene!

Det smaker alltid ekstra godt med pølser på tur og det gjorde det denne gangen også!

Da solen gikk ned bak åsen, tuslet vi videre i retning Fjellenden og tilbake til hyttekos og avslapning!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg