Vardåsen utsiktstårn i Rygge!

Vi er priviligert her i Rygge med Fantastiske Turgleder omtrent rett utenfor stuedøra. Det er mange fine steder å utforske og turen trenger ikke alltid å være så lang, slik som denne flotte høstdagen i oktober. Med sol fra klar himmel, ville vi benytte dagen og planla derfor en tur til Vardåsen utsiktstårn.

Turen til Vardåsen starter ved parkeringsplassen rett sør for Evje golfbane. Man tar av fra Larkollveien ved et treskilt merket Blomsterstien. Blomsterveien er samlenavnet for et turveisystem som går “Rygge rundt.” Veisystemet er på ca 55 km og går gjennom deler av Rygges rike natur-og kulturlandskap. Turveien er merket med skilt påtegnet en blomst som veisymbol.

Fra parkeringen er det også mulig å gå til Kaialunden, men for å komme til Vardåsen holdt vi mot venstre og fulgte stien sørover langs golfbanen.

Etter et lite stykke tok vi av mot høyre og fulgte stien videre svakt oppover mot skogen. Her er det også et skilt som viser vei til tårnet på Vardåsen. Det var skikkelig høststemning i skogen denne søndagen og mange fine høstfarger.

Etter en snau halvtime i rolig tempo var vi framme ved Vardåsen utsiktstårn, med sine 89 moh og faktisk høyeste punkt i Rygge. Utsiktstårnet er 12 meter høyt og gir fantastisk utsikt i alle retninger. Tårnet ligger i Vardåsen naturreservat og her finnes også gravrøyser fra bronsealderen.

Det er laget til en flott grillplass rett ved tårnet. Vi derimot, valgte å ta lunsjen oppe i tårnet, hvor vi kunne nyte høstsola og den fantastiske utsikten.

Det er mulig å gå en rundtur rundt hele Vardåsen dersom man ønsker en litt lengre tur. Denne turen er beregnet til ca 4 timer og fører blant annet ned til idylliske Evjesund. For nærmere beskrivelse, se ut.no.

Vi valgte å gå samme vei tilbake denne dagen, men bestemte oss for at vi ville få med oss hele rundturen ved en senere anledning.