Vårt vakre land!

Naturen byr på mange flotte motiver til alle årstider! Her er noen av mine favoritter fra mine Fantastiske Turgleder i 2013…. Gleder meg til et nytt tur-år, med forhåpentligvis mange nye, flotte turer og fantastiske opplevelser!

Skiparadis i Nord-Aurdal

Det sies jo at “det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær!” Som turelsker er jeg jo enig i dette, men etter gråvær i lavlandet i mangfoldige uker, var det godt å rømme til fjells igjen denne første helgen i januar!

Nord-Aurdal er et yndet sted for langrennsturer og alpint på vinterstid! Denne helgen fikk vi mulighet til begge deler!

Det var flott å våkne opp til dette fantastiske været lørdag morgen og det lovet godt for en fin dag i bakken ved Valdres alpinsenter!

Skiløypene i Nord-Aurdal er mange og varierte. Det er fullt mulig å finne passende løyper både for barn, unge, voksne og eldre.

Om man ønsker å gå på skikkelig langtur, kan man også gå over fjellet nordover til Kruk og Nythun.

Nærmere beskrivelse om løypene kan man finne på skisporet.no

Etter en flott dag ved Valdres alpinsenter på lørdag, var turen kommet til en kort, treningsrunde på langrennsski denne søndagen før vi måtte begynne på hjemoverturen.

Vi gikk turen forbi Fræningen, fulgte løypene sørover mot Storstøltjernet, videre i retning Steintjernet, vestover mot Svartetjernet og tilbake mot Storstøltjernet og Danebu. En flott, liten tur på ca 8 km og en fin kombinasjon av trening og Fantastisk Turglede!

Lyden av skiene som gled mykt i den glitrende snøen var fantastisk og føret var perfekt med en temperatur på -3.

Ved Venevatnet ble det en liten drikkepause og et fotostopp!

Tilbake til hytta, smakte det ekstra godt med pølser på bålet! Og det fristet kanskje ikke så mye å sette seg i bilen for å kjøre hjem til regn og plussgrader… Men med visshet om at det ikke blir lenge til neste fjelltur, føltes det greit likevel!