Søndagstur til Våpenhula i Mossemarka!

For meg handler Fantastisk Turglede om så mangt. Det å oppdage nye steder, skape gode opplevelser, være i fysisk aktivitet, utfordre egne grenser, kunne koble av og bare være her og nå, kunne kjenne at man lever og ha mange gode minner å se tilbake på. Det er det som gjør at jeg stadig drømmer om nye turer.

Dessverre er det en stund siden forrige innlegg her på bloggen min! Men etter noen fantastiske dager på hytta på fjellet med flere fine langrennsturer, ble turinstinktet vekket til live igjen! Vinterhalvåret trenger jo absolutt ikke være en begrensning i forhold til turer. Når det er sagt, så drømmer jeg om å kunne pakke sekken, ta ski på bena og gå fra hytte til hytte i et uendelig viddelandskap!

Men, det var jo ikke det jeg tenkte jeg skulle skrive om nå. En søndag tidlig i januar hadde vi en kjempefin tur til Våpenhula i Mossemarka som jeg vil fortelle om!

Utgangspunktet til Våpenhula starter fra parkeringsplassen ved Vanembukken ved riksvei 120 ca 5 min kjøring fra Mosseporten. Det hadde kommet et lett snødryss i løpet av natten og temperaturen var perfekt for en dag i friluft.

Fra parkeringsplassen gikk vi nordover Skihytteveien og etter ca 50 meter tok vi av stien mot høyre.

Etter å ha gått et lite stykke, kom vi til et stikryss, hvor vi fulgte den merkede stien mot Våpenveien, altså rett frem.

Stien gikk slakt nedover en snau kilometer og selv om det var relativt kaldt og stien var dekket av snø, var det ganske bløtt. Vil derfor anbefale godt skotøy på denne turen, da det ofte er bløtt på denne strekningen.

Etter hvert tok vi til venstre over en bekk. Så fikk vi en bakke i mot og etter ca 200 meter oppdaget vi skiltet med «Våpenhula» til venstre. Da var det bare 200 meter ned til selve hula.

Turen fra parkeringen til Våpenhula er drøye 2 km lang og fullt overkommerlig for barnefamilier, også med små barn.

Denne hula ble brukt av Milorg, en militær organisasjon, som våpenlager etter flyslipp i de siste krigsår. Det er fullt mulig for nysgjerrige personer uten klaustrofobi å krype gjennom hula.

I området foran hula er det en fin rasteplass tilrettelagt for bål. Med god varme fra bålet skulle det bli godt med pølser til lunsj!

Vår turglade gutt hadde fått eget stormkjøkken til jul, og var mer enn ivrig med å steke pannekaker til store og små.

Etter et par koselige timer rundt bålet sammen med besteforeldrene, var vi klare for hjemoverturen. Vi hadde planlagt å gå samme veien tilbake, men det er også mulig å gå en rundtur i området. Man går da tilbake til hovedstien og følger denne videre nordover. Ved nærmere beskrivelse, se ut.no.

Mossemarka er absolutt et område det er verdt å utforske, både på sommerstid og vinterstid. Vi planla å kjøpe et kart over området, slik at det kan bli flere fine søndagsturer til Mossemarka!