Keiservarden 366 moh

Sted: Bodø, fra Løpsvika

Lengde og varighet: Ca 3,2 km – 2 timer

Antall høydemeter: Ca 366 m

Vanskelighetsgrad: Lett til middels

Veibeskrivelse: Denne turen går du fra Midnattsol sjøcamp som ligger ca 7 km nord for Bodø. Følg Fv 834 nordover fra Bodø sentrum til du ser campingplassen på venstre side av veien, beliggende helt nede ved havet. Her er det gode muligheter for parkering.

Første lille topptur denne sommerferien ble turen til Keiservarden. Dette er en fin liten tur, som blant annet gir fantastisk utsikt over Bodø by, øya Landegode og Lofotveggen i det fjerne. Turen til Keiservarden kan gås fra forskjellig utgangspunkt; enten fra Maskinisten, Turisthytta eller fra Løpsvika. Jeg gikk denne turen også for noen år siden, men da med utgangspunkt fra Turisthytta. Hvis du ønsker mer informasjon om turen fra dette utgangspunktet, så kan du lese om turen her.

Men denne gangen startet vi turen fra Løpsvika, altså ca 7 km nord for Bodø. Startpunktet for turen finner du rett over veien for Midnattssol sjøcamp, og den begynner allerede fra start med en bratt oppoverbakke på en grus-/skogsvei, som etterhvert går over til en sti etter ca 0,3 km.

Stien snor seg bratt oppover i terrenget i en lav bjørkeskog, før man etter ca 15 min begynner å få fin utsikt over Vestfjorden, Steigen og Kjerringøy. Et stykket før du kommer ut av skogen, kan det se ut som om stien deler seg i to. Hold mot høyre her, da tråkket mot venstre leder deg mot et mer utfordrende parti.

Vi var utrolig heldig med været denne dagen og vi krysset fingrene for at Nord-Norge skulle vise seg fra sin beste side også i år. Men hadde vi visst hvordan været skulle komme til å bli denne ferien, hadde vi nok satt enda mer pris på denne solskinnsdagen.

Etter noen flere høydemeter og ca en halv time senere, åpnet landskapet seg og utsikten mot øya Landegode var utrolig flott. Det er litt rart å tenke på at det er ca 40 fastboende på denne øya. Det er nok litt andre forhold der enn det vi er vant med i sør, og temmelig værhardt om vinteren vil jeg tro.

Etter et lite stykke går stien videre inn i et nytt skogsterreng, før den dreier opp mot Keiservarden. Men før vi kom oss opp til toppen, ble vi stående å betrakte flere paraglidere som svevde i lufta rundt oss.

Dette området av Keiservarden er et populært utgangspunkt for paraglidere, spesielt på en dag som denne, hvor været og vinden var optimal for paragliding. Det så ganske deilig ut å sveve der oppe i lufta.

På toppen av Keiservarden 366 moh har man altså utrolig flott utsikt mot Bodø by, Lofotveggen og Vestfjorden, og på en dag som denne viser toppen seg absolutt fra sin beste side.

Dersom man ønsker en lengre tur, er det fullt mulig å gå flere ruter videre, evt om man går ned fra fjellet ved Maskinisten eller Turisthytta, men da er man avhengig av transport tilbake til Løpsvika, hvis man har parkert der.

Fordelen ved å gå turen opp og ned fra Løpsvika, slik vi gjorde, er at det ser ut til å mindre folksomt på denne ruten. Herfra kan man også nyte utsikten ned mot havet på mesteparten av turen.

En liten Fantastisk Turglede til Keiservarden var en god start på ferien. Ferieturen videre skulle gå til Lofoten og Hamarøy, men det skulle dessverre gå lang tid før vi fikk se sola igjen her opp i nord. Men turer ble det heldigvis likevel. Nye innlegg på denne bloggen kommer etterhvert.

Følg meg gjerne også på instagram; @fantastiskturglede eller legg igjen kommentarer eller spørsmål her i kommentarfeltet.

Ønsker dere alle en fortsatt fin turhøst!

3 kommentarer
  1. Her var det mange fine turer.

   Jeg har skrolle litt nedover bloggen din nå og der var det mange fine turer. Jeg har fått med meg to turer i sommer, Rampestreken og Besseggen, Pluss litt over 11000km på mc. Det har vært en bra sommer med mye aktivitet, satser på en ny fin sommer neste år, i mens skal det prøves å gjør noen turer på ski i Trysil fjellet. Lag en helg.

   1. Hei! Så hyggelig tilbakemelding på bloggen min. Det høres ut som om du har hatt en fin tursommer. Rampestreken og Romsdalseggen har jeg enda ikke fått gått, men det er helt klart et ønsket turmål. Ha en fortsatt fin høst😊 Hilsen Linda

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg