Telttur til Dillingøy i Vansjø

Vi hadde lovet yngstemann i familien en telttur i løpet av sommerferien og ekstra stas var det at vi fikk selskap av våre turglade venner fra Oslo!

Men hvor i distriktet finnes det gode teltmuligheter. Vi vurderte ulike steder, men fant ut at vi burde velge en lun plass uten altfor mye vind. Været viste seg å bli veldig bra, men dessverre har det ofte vært slik denne sommeren, når det først er fint vær, så blåser det til gjengjeld desto mer.

Valget falt detfor til slutt på Dillingøya som er en øy i Vansjø her i Østfold. Dillingøya ligger i Moss kommune og er Vansjøs største øy.

Den eneste veien å nå øya på fra Moss uten å krysse vann med båt, går gjennom Våler kommune. Siden vi ikke har båt, måtte vi derfor benytte bilen. Rett før butikken på Sperrebotn tok vi av til høyre, og fulgte skiltingen mot Dillingøy. Vi parkerte ved Viken hotell som ligger på østsiden av øya.

For å komme til leirplassen på vestsiden av øya, gikk vi grusveien gjennom Dillingøy gård. Etter en drøy halvtime i rolig tempo, fulgte vi stien i ytterkanten av jordet, for deretter å dreie mot høyre ned mot vannet.

Leirplassen har fått navnet Havnahuken og er gjort i stand av Den norske turistforeningen. Her er det en gapahuk med plass til 6 og leirplass for 2 mellomstore telt. Plassen har utedo, godkjent ildsted/grill, ved, sagkrakk og sag.

Plassen ligger noen få meter fra vannet og har også fine fiske- og bade-muligheter.

Da vi kom fram til leirplassen, var det mange proskjekter på gang; “montering” av slakk line, som umiddelbart vekket konkurranseinstinktet hos de fleste av oss, oppsetting av telt, og matlaging og kokkelering av hamburgere på stormkjøkken.

For de tøffe gutta ble det også noen forfriskende bad i løpet av ettermiddagen/kvelden. Da var det godt å kunne varme seg ved bålet etterpå. Barna var ivrige bålsjefer og samarbeidet godt for å holde liv i bålet hele kvelden.

Så var det klart for dagens dessert; pannekakesteking som alltid smaker ekstra godt i det fri.

Det beste med slike turer er å se at barna koser seg ute i naturen, at man kan være ute hele dagen og stillheten man opplever. Det var ikke mange folk å se, bortsett fra noen forbipasserende båter i ny og ne. Vi hadde plassen helt for oss selv og vi nøt det!

Fiskelykken måtte også prøves, men ingen Vansjøgjedder lot seg lure til å bite på kroken denne kvelden.

Solnedgangen var virkelig flott og det var straks leggetid for små og store.

Da vi våknet etter en god natts søvn var det på nytt klart for litt kokkelering. “Cowboyfrokost” bestående av stekte egg, pytt i panne og rundstykker hører også med på telttur og smakte virkelig godt denne morgenen.

Etter litt lek og moro, var vi klare for å pakke sammen og “gi fra oss leirplassen” til en ny familie som kom padlende. Selv om vi bare hadde overnattet en natt, føltes det nesten som om vi hadde vært på en liten ferietur. Nok en Fantastisk Turglede!

4 kommentarer
  1. Hei, morsomt å lese fra turen deres.Vi (to voksne) tenker oss dit til helgen med telt og soveposer. Kan dere gi oss et tips til hvor leirplassen er? Synes det er vanskelig å se på kartet hvor selve plassen er.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg