Langrennstur via Stølslidalen

Gøy er det å oppdage nye løyper, og når mulighetene er så mange som i Aurdal, er det bare å velge og vrake.

Med godt med drikke og bananer i sekken, var vi klare for turen rundt Stølslidalen.

Vi valgte å gå turen fra Fræningen i retning Ividalen, mot Stølslidalen og deretter mot Fjellstølen og tilbake til Grønnkinn/Fræningen.

Denne ruten skulle vise seg å bli tyngre enn forventet, med alle motbakkene ved Ragnhildtjernet og Fjelltjernet. Da vi kom dit, skjønte vi straks hvorfor de fleste gikk motsatt vei! Til gjengjeld var det ganske morsomt å suse avgårde nedover bakkene mot Ividalen!

Nok en fantastisk dag i fjellet og med klister på skia, skulle dette også bli en Fantastisk Turglede!

Da vi hadde passert Ividalen og Ividalsskaret kom vi plutselig til en liten bekk, en påminnelse om at våren er i anmarsj! Mange benyttet sjansen til å fylle opp drikkeflaskene her, med friskt og godt fjellvann.

Flere steder delte løypa seg opp og vi ble nysgjerrige på alle løypemulighetene. Men vi holdt oss til planen og fulgte skiltingen mot Fjellstølen.

Plutselig dukket det opp en liten, sjarmerende seter! Ingen folk å se her heller. Ved Stølslidalen kunne vi derimot se fjellene mot Etnedal i Øst.

Så ble det virkelig behov for superkreftene ved Ragnhildtjernet og Fjelltjernet! Nesten 2 km bare oppover, påvirket motivasjonen til mine to jenter. Men, da vi nærmet oss Fjellenden, kunne vi gli helt ned til Fjellstølen og det var da bare et kort stykke igjen til Grønnkinn.

Tilbake ved Grønnkinn hadde vi tilbakelagt en distanse på 11,5 km. Dersom man ønsker å gå videre, har man mulighet til å velge retningen mot Smørlifjell og Kruk, eller man kan ta turen innom Danebu eller Aurdal Fjellpark på toppen av Valdres Alpinsenter for noe godt i glasset eller noe varmt i koppen! Vi, for vår del, valgte å ta turen tilbake til hytta, for å nyte påskesolen i hytteveggen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg