Langrennstur via Ividalen

For oss er fjellet det mest naturlige stedet å tilbringe i påsken! Det skulle virkelig vise seg å være et lurt valg!

Påsken i fjellet er fantastisk, spesielt når vær og føreforhold fortsatt tillater langrennsturer, slalom, aking og vinterlige aktiviteter!

Som tidligere nevnt i et av de andre blogginnleggene, finnes det mange og varierte skiløyper i Nord-Aurdal.

Og selv om ikke løypene var like “kvikklunsj-perfekte” som i vinterferien, var skiføret relativt upåklagelig til årstiden å dømme….

Den planlagte turen denne dagen var fra Fræningen mot Ividalen, forbi Steintjednet mot Storstølen og tilbake til Fræningen. En runde på ca 1mil, som fint kan gås med barn dersom man legger inn små pauser underveis. Eller man kan ta det som en treningstur, slik vi hadde planlagt denne dagen.

Da vi hadde passert skiltingen mot Ividalen, bød naturen virkelig på fiskebeinstråkk og litt ekstra krefter måtte til…

Men straks vi hadde kommet opp det bratteste partiet, begynte landskapet å flate ut og vi kunne snu oss, nyte utsikten og såvidt skimte fjellene mot vest. Godt var det å kunne være i fysisk aktivitet og kjenne hjertepumpa slå, samtidig som man kunne nyte naturen og stillheten omkring.

Ved Ividalen kunne vi raskt kjenne igjen leirplassen fra den tidligere lavvoturen sommeren 2012, til tross for at landskapet endrer seg betraktelig med snødekte fjell. Fantastisk Turglede handler like mye om opplevelsene som inntrykkene naturen gir, det å virkelig kjenne stoltheten over den flotte, norske naturen!

Da vi hadde rundet Ividalen og vendte retningen mot Danebu, var det godt å kjenne solen varme i ansiktet. Vi kikket opp på den lille seteren i skråningen mot øst. Ingen folk å se noen steds og stillheten var til å ta og føle på… En total avkobling fra alle plikter og hverdagens travelhet. Da var det godt å vite at vi hadde en uke til rådighet her oppe i fjellheimen!

Tilbake ved hytta, noen flere inntrykk rikere. I et magisk lys fra solen kunne vi se Skogshorn i Hemsedal, toppen som er lett å kjenne igjen ut fra dens utforming. Dette er et planlagt turmål sommeren som kommer.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg